TürkPsikiyatri 2. Kampüs Kahvesi Sonrası…

 

13 Nisan 2013 Cumartesi günü TürkPsikiyatri İnternet Portalı desteğiyle gerçekleştirdiğimiz Türkiye’nin dünyanın değişik bölgelerinden katılan(Macaristan, ABD ve Türkiye)  tıp fakültesi öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen yaklaşık toplam 20 kişinin katılımıyla 3.5 saat süren TürkPsikiyatri 2.Kampüs Kahvesi Toplantısına konuk olarak katılan Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi, Dünya Psikiyatri Birliği Eğitim Bölümü Başkanı Prof.Dr.Bülent Coşkun ‘a , Yeditepe Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Emine Kılıç‘a, TürkPsikiyatri Sitesi Yönetici Moderatörleri Uzman Dr. Erhan Akıncı’ya, Uzman Dr. Serhat Tunç’a, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Klinik Psikolog Sevgi Güney’e, Mayo Clinic Psikiyatri Asistanlarından Dr Gamze Balcı Çamsarı’ya TürkPsikiyatri Öğrenci grubu adına içten teşekkür ediyoruz. Katılımları ile toplantımızı onurlandırdılar. Programın koordinatörü Gazi Tıp 5.sınıf  Öğrencisi Dilara Zorlu’ya ayrıca teşekkür ederiz. İnternet üzerinde gerçekleşen bu toplantıda, Türkiye’de Psikiyatri Eğitimi, Türkiye’de Çocuk Psikiyatrisi Eğitimi, ABD’de Psikiyatri ve Yandal eğitimleri, Dünya Psikiyatri Birliği Faaliyetleri , psikoloji psikiyatrinin klinik alandaki ortaklıkları konuklarımızın eşsiz katkılarıyla tartışıldı, değişik sınıflardan öğrencilerin soruları yanıtlandı. Bu kadar değerli konuklarla son derece verimli olan geçen bu toplantıya katılarak bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan tüm öğrencilere de çok teşekkür ederiz. Haziran Ayı’nda gerçekleşmesi planlanan bir sonraki programda görüşmek üzere.

 

Dr.Ulaş Çamsarı

Kampüs Kahvesi, İçerik Editörü
Mayo Clinic Psikiyatri Bölümü
Rochester, ABD

admin@turkpsikiyatri.org

http://turkpsikiyatri.org/akilhane

 

TürkPsikiyatri II. Kampüs Kahvesi | 13 Nisan 2013, Türkiye Saati 17.00

 

Moderasyon : Ulaş Çamsarı, Dilara Zorlu

 

PROGRAM

 

17.00 – 17.30 TANIŞMA

 

17.30 – 19.30 “UZMANA SORUN” KÖŞESİ –SORU CEVAP SEANSLARI

 

17.30 – 18.00 TÜRKİYE’DE PSİKİYATRİ EĞİTİMİ

Konuşmacılar :

Dr. Serhat Tunç, Psikiyatri Uzmanı, Kars Devlet Hastanesi

Dr. Erhan Akıncı, Psikiyatri Uzmanı, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi

 

18.00 – 18.30  ABD’DE GENEL PSİKİYATRİ EĞİTİMİ VE YANDAL EĞİTİMLERİ

Konuşmacılar :

Dr.Ulaş Mehmet Çamsarı, Psikiyatri Uzmanı, Mayo Clinic Psikiyatri Bölümü, Rochester, ABD

Dr.Gamze Balcı Çamsarı, Psikiyati Asistanı Mayo Clinic Psikiyatri Bölümü, Rochester, ABD

 

18.30 – 19.00  TÜRKİYE’DE ÇOCUK PSİKİYATRİSİ EĞİTİMİ

Konuşmacı :  Prof. Dr. Emine Kılıç

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Bölümü, İstanbul

 

19.00 – 19.30 DÜNYA PSİKİYATRİ BİRLİĞİ (WPA) EĞİTİM BÖLÜM FAALİYETLERİ

Konuşmacı : Prof.Dr. Bülent Coşkun

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü, İzmit

Dünya Psikiyatri Birliği Eğitim Bölümü Başkanı (WPA Chair, Section of Education)

 

19.30 – 20.00 PSİKOLOGLAR VE PSİKİYATRİSTLER NASIL BERABER ÇALIŞIR?

Konuşmacı : Sevgi Güney, MSc

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Ankara

TürkPsikiyatri Psikoloji Editörü

 

 

20.00 – KAPANIŞ

 

 

KAMPÜS KAHVESİ Sık Sorulan Sorular :

Kimler katılabilir?

TürkPsikiyatri Kampüs Kahvesi sadece tıp öğrencilerine açık bir etkinliktir. Davet edilen konuklar ve TürkPsikiyatri Yönetici Moderatörleri dışında tüm katılımcıların herhangi bir tıp fakültesine devam eden öğrencilerden oluşması şarttır.

Katılım ücretli midir?

Hayır. Katılımı onaylanan herkese ücretsizdir. Etkinliğin sponsoru TürkPsikiyatri Portalıdır.

Daha once katıldım yine katılabilir miyim?

Evet.

Katılım kontenjanı kaç kişidir?

Katılımcı sayısına gore TürkPsikiyatri WEBEX hesabından kontenjan satın almaktadır. Konuk katılımcılar ve yönetici moderatörler de hesaba katılarak katılım için 25 kişilik yer  rutin ayrılmaktadır. Bu sayının üzerindeki katılım istekleri ayrıca dikkate alınacaktır.

 Nasıl katılacağım?

Katılmak için akilhane@turkpsikiyatri.org adresine geçerli bir elektronik posta adresi yollamanız gerekmektedir. Katılımınız Kampüs Kahvesi Moderatörü tarafından onaylandıktan sonra toplantının başlangıcından yaklaşık 30 dakika önce bize bildirdiğiniz elektronik posta adresine bir bağlantı gönderilecektir. Bu bağlantıya tıklayarak WEBEX sanal sınıfına dahil edileceksiniz.

Herhangi bir program ya da yazılım indirmeme gerek var mı?

Hayır. WEBEX sanal sınıfına bağlanmak için size gönderilen bağlantıya tıklamanız ve WEBEX arayüzünün gerekli basamakları geçerek size sanal sınıfa bağlamasını beklemeniz yeterlidir. Bazen WEBEX arayüzü taracınızda güncellemeler yapmak için izin isteyebilir (JAVA gibi), bu izni vermenizi tavsiye ediyoruz. İşlemler tamamlandıktan sonra bağlandığınız sanal sınıfta, diğer katımcıları görebilecek ve duyabileceksiniz, ancak sizin de diğer katılımcılar tarafından görülebilmeniz ve duyulabilmeniz için, WEBEX ekranının sağ tarafında görülen kamera ve kulaklık işaretlerine tıklayarak ses ve görüntü bağlantılarını etkin hale getirmeniz gerekmektedir.

Dünyanın herhangi bir yerinden katılabilir miyim?

İnternete bağlı, kamerası ve ses aygıtı çalışır halde olan tüm bilgisayarlardan WEBEx sınıfına bağlanmanız mümkündür. İnternet görüntü kalitesi HD olanağı vermektedir. Akıllı telefon işletim sistemlerinden, IPAD, ANDROID tablet sistemlerinden de katılmak mümkündür. 

 Sorularınız için : akilhane@turkpsikiyatri.org

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.