Kafadan-Atarak-Psikiyatri (KAP) ve alıntılarla Üç Örnek

Kafadan-Atarak-Psikiyatri (KAP) ve alıntılarla 3 Örnek : – UMÇ

kap

Alıntı 1:

Uykuda olan hiç kimse dışarıdan verilen komutları rüyasında uygulayamaz. Bu yüzden psikologlar, psikiyatrlar insan üzerinde kalıcı bir mutluluk sağlayamamıştır; çünkü onlar farkında olmadan insanlar derin uykunun içindeyken terapi vermişlerdir! Kişinin öncelikle derin uykusundan uyandırılması gerekir ve benim yaptığım sadece sizin uyanmanıza yardımcı olmaktır, sonsuz huzur ise tıpkı kabuslu bir rüyadan uyanır gibi kendiliğinden bir anda gelecektir.

kaynak : http://www.ugurkosar.com/index.php/online-terapi-nedir.html

 

Alıntı 2 :

Klasik DKB ile alter kişiliklerin açıkça ve kendi başlarına ortaya çıktığı tablolar
anlaşılır. En sık görülen (tipik) DKB ise alter kişilikler arasında kesişim fenomenleri,
eşbilinçlilik ve birlikte etkin olma (koprezens) gösterir. Ayrı kişilik durumları tam denetimi
alma dışında birbirlerini de etkileme yoluna başvurmakta ve görünürde denetimi almış
görünen kişilik aslında bir diğerinin emrinde davranır olabilmektedir. Günümüzdeki vakalar
sıklıkla bir düzineden fazla kişilik göstermekte ve bunlardan yalnızca bir bölümü çevre ile uzun süreli ve karmaşık ilişkiler kurmaktadır.

Kaynak : http://lokman.cu.edu.tr/psikiyatri/egitim/ek_5_diss.pdf

Alıntı 3 :

İki buçuk-üç yaşlarına geldiğinde çocuk Fallik evreye geçer, bu evre cinsel kimlik evresidir, Olumlu ve olumsuz olmak üzere iki şekilde açığa çıkar. Olumlu biçimi, kompleksin (karmaşanın) adını aldığı eski Yunan efsanesine uygunluk gösterir, yani oğlanlar babalarına ve kızlar annelerine rakip-düşman kimse gözüyle bakarak, içten içe onların yok olmasını ister, oğlanlar annelerine, kızlarsa babalarına karşı aşırı bir cinsel ilgi-eğilim (libido) gösterir. Olumsuz şekliyse bunun tam tersidir. Freud‘un adlandırdığı penis (fallus) döneminde (üç ila beş yaşlarında) bu karmaşa yaşanır. Beş yaşından sonra bu karmaşıklık etkisini yitirerek bir duraklama-uyuklama (latens) döneminden sonra buluğla birlikte yeniden canlanma gösterir ve dışta sevisel (cinsel denebilir) obje seçimiyle az ya da çok bir başarıyla bu yıkım gerçekleştirir.

Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Oidipus_kompleksi

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.